Bästa dagarna på hela 2010

Dem få dagarna av ledighet gav mig mer lugn än på hela året..

En varm sommar kväll 2010 mamma är fotografen


Naturen, maten, dofter, känslor, sällskapet, minnen, bakelser, bröd, bara helt underbara, underbaraste och älskade Gotland

 Cyckla till bageriet på en raglig gammal cyckel.

Vakna och gå ut barfota på vassa stenar och svära åt sig själv för att man aldrig lär sig. Sätta sig vid "Mouren" med hembakt bröd och lyssna till havets brus. Slänga handduken över axeln och gå ner för att ta ett dopp i det blå, 2 km vit sandstrand..

Känslan när man sitter på båten och ser ön sticka fram i horisonten. Frihet, lycka, det finns inte ett enda bekymmer i hela världen..



Det är liksom sådant som gör livet lite mer värt att leva!


Alltså shiiit vad skönt det ska bli!

Kör stenhårt på jobbet den här veckan (för självklart är det en jätte grej nästa vecka när jag är bortrestm otuuur. Ångest över det men dem klarar sig bra) för vad det ska bli skönt med semester!

Visst jag hade väl önskat att jag inte skulle se ut som en kött bulle, eller tja degklump där borta men jag får försöka koppla bort det och bara njuta (trooligt!) :P

Fy jag har kaaanon ångest för i morgon. Ett litet samtal med hotell ägaren (eller som han sa att vi skulle låsa in oss en timma) han vill berätta för mig hur han vill att jag ska skönta mitt jobb. Brr, han lät så arg, elak och hårt när han sa det i fredags. Åhh jag vill ju inte att han ska tycka att jag sköter mitt jobb dåligt! Har ju typ fått berömm av honom och det får man tydligen inte allt för ofta.

Hihi årets första jogging tur i dag också! Bättre kondis än väntat! Jag höll ju ändå igång i typ en kvart med bara några få gång uppehåll. Så flög jag inte på arslet heller. Men haha ja det var nära! Inget drutt på ändan än i alla fall.


Blää

Tjooooooooooockis!!

Buu..

Om två veckor

Är jag väl förhoppningsvis framme i spannien och ligger och sippar på en fet sådanhär!




Sagostund

I går var vi hos min morbror i nynäs och åt middag. Jag busade med min lilla kusin Leia som precis har fyllt 3 år, hihi sötisen.

När hon skulle lägga sig frågade min morbror henne vem som skulle läsa saga och sjunga för henne. Då pekar hon mot mig och säger "den"! Vad vi skrattade, fan vad söt hon är.

Så jag fick bli sagoberättare. Vi låg i min morbrors säng och läsa 3 böcker, hmn, intressant läsning.

Sen fick hon gå och lägga sig i sin säng, jag stoppade om henne och sa godnatt. När jag stod i trappan och stängde grinden kom hon ut ur sitt rum och gick fram (jag täntke vad f nu) så gav hon mig en god natt puss och gick och la sig igen.


Thats it!

Jag är sååå förbannad! Jag hade gått ner jättemycket i vikt (5,5 var att vara petig) men gick upp ner, upp ner, upp, sedan! Sedan sedan upp, mycket. Vad i helv. Det känns så jäkla ovärt det, som att börja om från början. Så jäkla onyttigt äter jag ändå inte!

Inte har man kunnat prommenera normalt heller pga, snöhelvetetet. Fy vad fet jag har blivit. Blääääää! Motivationen är = 0 eftersom jag inte tycks gå ner trots extrema ansträngningar och då bir man bara jäklig less.

Vill ju inte tappa mina muskler heller (får käka spenat som den tecknade gubben!) Eller buhuu mina magutor är snart helt borta.

Vilka problem jag har va?! Mitt drömjobb och en fin familj, härliga vänner och en underbar pojvän! :P Alltid är de något..

Hur som helst, jag satsar ju som f. på att få fast anställning på jobbet om 6 månader när min provanställning är slut. Hoppas, hoppas att jag trivs bra då också. Mitt gymkort går ut snart och vi har ett gym precis vid jobbet som vi har personalrabbat på! Annars har vi ytterligare en gym precis vid jobbet också. Perfa att ha det så nära! Inga undanflyter liksom!

Men jag har kommit på att jag i år igen (som typ alla andra år kanske 8 år tillbaka) börja jogga. Bra för Icigo också! Det är ju bara så sjukt pinsamt! Alla glor ju som! Det känns som om att alla huckle kärringar glor och typ "jäkla svenska bimbo" typ. Alla killar tittar och typ "kött" haha. Prommenader är alltid trevligt, kör ju på i 180! Höll ju på att flyga rejält på röven i dag, mohaha piinsamt.

När man väl kommer in i löpningen så är det ju verkligen skit skönt! Men jobbigt utav bara! I början. Phuu! Haha.

http://aktivtraning.se/tester/testa-dig-sjalv/halsoloparen

Nej men jogga är bra! Kaloriförbrännande, man får kondition, snygga ben + röv och så slipper man bli utglodd på gymmet! Fast jag kommer aldrig att sluta styrketräna för I love it! Bästa träningen! Ja förutom ridning ;) Hihi.

Dessutom! Är det avslappnande! Och ja, det behöver jag!

Hmm undar hur länge jag kan håa detta då? Nej f, jag utmanar mig själv! Sådant är kul!

Haha extra snyggt är det ju med sängläderna som hänger på tork i bakgrunden! ;O

Denna bild är för  övrigt tagen min första dag på hotellet. Åhh trots att jag bara hade sovit 2 timmar den natten så jag utvilad ut.

I <3 kaffe, seriöst. Hade aldrig klarat mig utan. Goisförbud, javisst. Kaffe förb.. Ka inte ens säga det!


Ny spännande vecka!

Full med utmaningar! Spännande!

Minst sagt. Är fortfarande lite snurrig huvudet på jobbet. Bätte än förra veckan, fast kanske ändå inte, jo bättre. Lite, jag går i alla all inte vilse på våingarna längre, ok inte lika ofta. I början sprang jag runt, runt.

Börjar få med klarhet i hur jag ska lägga upp saker, min planering, rutiner. Det stora (gigantika rent av) frågetecknet är ju leverantörer, det är liksom fortfarande inte helt klart vad jag ska beställa in liksom. Får försöka ta det lite som det kommer.

Men jag vill ju ha alling pang, fasta rutiner på en gång. Svårt med offerter, fakturor och allt vad det är, följesedlar...

Så på detta har vi allt annat! Dessutom har jag ju kollegor.. Ett gott tips, kanske inte var ute och drick dig lite för full med jobbets typ två värsta snackisar första veckan.. Då och då under dagens kommer ordet fishshot up! :P Hihi. Fishshot, omg...

Har liksom redan blivit killad två gånger sedan jag började! Ena var andra dagen! Och lite smått sådära busvisslad på.


Försöker i alla fall att visa min bästa allra mest positiva men ändå bestämda sida. Har ju liksom allas ögon på mig,känns det som i alla fall. Har dock hört en massa bra saker om mig, men jag blir ju paranoid. Ni vet mig, minsta lilla grej blir jättestoor! Haha mitt horoskop sa åt mig (och alla andra vågar som läser Metro) att inte lyssna för mycket på mina känslor, eller vad det nu var. Knäppt, förra veckan kändes allting jättebra och mitt horoskop var bra hela veckan, denna veckan har det varit mindre bra liksom.

Jag vill bara få koll på jobbet. Koll. På så vid blir det lättare att driva saker och ting framåt.

Så vill jag komma bra överens med mina kollegor, saknar internskämten och känslan av att man faktist bryr sig om. Fy vad jobbigt det är att vara ny på en arbetslats. Speciellt som chef, ung på det dessutom, och så är det ju liksom jag som ska ha koll. Men det är med koll, det kommer med tiden jag vet. Vill bara inte känna att jag står och stampar, frustrerande. För jag vill ju liksom så mycket! Haha kanske lite för mycket på en och samma gång. Bra att jag inser det själv i alla fall.

Men jag försöker tänka på alla små saker som jag har gjort. Massa små grejer som i slutändan blir stora och värdefulla. Nej jag ska sluta vara så självkritisk, inte jobba ihjäl mig och få tid för träningen igen, och sova mycket, äta bra mat. Om man inte gör det orkar man inte fokusera och då blir ingenting gjort. Gått upp i vikt har jag gjort också! Vad hände med 1kg - i veckan?! Jäääkla julen.

Nej nu har jag fått ventilera lite (stackare) ska fixa i ordning mig och krypa ner i sängen. Jag har ju tagit sovmorgon också! 09:30, det är ovanligt sent för mig det. Men har två möten i morgon varav den ena är liksom nästan på kvällen. Har redan så mycket övertid, mer än 1 hel arbetsdag förra veckan faktist.

Puss och kram!

Jag överlevde första veckan!

Bra tror jag nog bestämt också att det gick! Har i alla fall fått positiv respons och hört bra saker, om mig själv. Men det har varit mycket! Eller ja det är mycket!

Hahahahaha, ja det är så typsikt mig. Blev invigd i fredags, eller ja som dem sa, det stora eldprovet! Men jag drack ju snabbare är någon annan, fick tummen upp, hon är godkännd. Sen att jag halkade på isen (min snälla kollega stöttade mig) och inte fick komma in på gayklubb för jag var för full, det är en annan sak. Kul snackis på jobbet... Skämmer ut mig själv lite sådära första veckan.

Men vad.. Klart att man kan bjuda lite på sig själv ibland! Det finns tydligen dem som har gjort värre saker än så.

Vakar som ett skott dagen efter av att tjänstetelefonen ringer! Paniiik vad har hänt!? Men det var bara pappa som hade ringt till fel nummer, under samtalet känner jag att aaaaj vad bakis jag är. Haha söta pappa har skaffat en Iphone, äntligen! Han är överlycklig och satt med den nästan hela kvällen i går!

Alltså vilken vecka! Har jobbat många, många timmar varje dag. Folk har tydligen frågat ifall jag bor där. Haft en jäkla massa möten. Känner mig lite smått förvirrad över allting som ska göras, men kommer att klara av detta.

Har knappt träffat Aki den här veckan, så jobbar han i helgen. Har inte tränat på hela veckan! Så nästa vecka ska jag dra med Aki och träna och köpa lite nya skjortor och grejer till mig, perfekt! :D

Jaaa ni

Det är så mycket jobb just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen.. Det är liksom inte ens någon idé att skriva om det för det skulle inte vara något kul att läsa.

Har för många bollar i luften samtidigt.. Phu phu. Måste priotera.. Nej nu kom det igen! Jobbsnacket!

Har liksom varit på jobbbet bra många mer timmar än vad man så att säga ska, har ju månadslön så det blir ju liksom inte extra så. Ska försöka få ett ok att chefen i morgon så jag kan sitta några timmar på söndag och bara sitta med papper.

Hahahaha. Jaja, hittils trivs jag bra på jobbet. Hoppas att jag visar en positiv sida, har fått berömm från olika håll i alla fall. En kille från receptionen sa till min, vad ska man säga, närmaste kollega, i dag att han gillar mig! Han sa rakt ut till mig efter att vi hade skakat hand och snackat lite, att jag hade gjort ett posotivt intryck, typ. Gulligt! (Nej det var garanterat inte ett ragg!)

Vill bara få koll på leverantörer och sådana ekonomi saker nu så känns det som om att det mesta andra kommer att lösa sig med tiden, det gör det. Allt ordnar sig.

Det är lite utmaningen med ett det här jobbet, saker kan alltid förbättras och det finns liksom alltid någonting att göra. Men rutiner, rutiner, rutiner!

Nej, skönt när jag är lite mer på banan igen och kan umgås med folk! Träna, sova! Ahh.

Wohoho

Jobb och jobb. Det är typ vad som gäller för mig nu. Faktist, så gillar jag det lite. Ok mycket. Att ha en karriär att fokusera på.

Sen att jag säker kommer att bli tjock igen för jag inte hinner träna, det är en annan sak. I morgon ska jag träna i alla fall! Hoppas jag.

Wohoho

Jobb och jobb. Det är typ vad som gäller för mig nu. Faktist, så gillar jag det lite. Ok mycket. Att ha en karriär att fokusera på.

Sen att jag säker kommer att bli tjock igen för jag inte hinner träna, det är en annan sak. I morgon ska jag träna i alla fall! Hoppas jag.

Sova?

Ååååååhhhhh! Jag gick och la mig runt halv nio, somnade som en stock och sov jätte skönt! Märkte inte ens när Aki kom och la sig.

Så vaknade jag, av att telefonen ringer! Min första tanke var att det är morgon och att någon från jobbet ringer. Men icke!! Klokcar var typ halv elva och det var Jenny som ringde! Svarade, men hon hann lägga på. Arg som ett bi ringer jag inte upp och såg ett mess från Tess som bad mig ringa, hon hade hittat någon restaurang (vi gamla klass kompisar ska antaligen ut och käka middag på söndag) men jag svarade att jag sov och ringer i morgon.

Mmm, sov, tjena.... Gick och la mig igen, arg som.. Jätte, jätte trött, alltså helt slut, men kan inte somna om! Gick upp, värmde mjölk, rostade mackor (evigheternas evigheter sen, mm mumsigt) och tog det lugnt. Mjölken gjorde med sömning och jag hoppades på sömn.

Men nej.. Tankarna bara snurrar i huvudet, jobb, jobb och åter jobb. Jag försöker koppla bort det men det dyker hela tiden upp. Nya ideér, vad jag måste göra, Spanien? Kollegor, haha min vikt mitt i alltihopa, ännu mer vad jag måste göra och en jäkla massa tänk om.

Just nu vill jag bara jobba (nästan oavbrutet känns det som) tills jag lyckas få lite organisation på alltihopa, och rutiner! Fast jag vet att rutiner är någoting som växer fram med tiden.

Skit också!!!!! Jag sov ju bara kanske 2 timmar natten innan, jag hade verkligen, veeeeerkligen hoppats på att få sova ut i natt. Soman, somna, somna, sooooov nuuuuu Jennyyyy!

Alltså jag har så mycket att göra och det blir ju verkligen inte bättre av att jag inte sover ordentligt..

Låt mig presentera!

Mig själv. Husfrun Jenny.

I dag har jag träffat en massa nytt folk, rensat mitt nya skrivbord och börjat ta tag i grejer. Det känns som om att jag har en hög, hög, riktigt hög, haha hög med saker att ta i tur med, ta reda på och organisera. Samtidigt som jag måste lära mig att hitta på hotellet (haha ja, jag gick vilse ett par gånger i dag. Hahaha typiskt!) och lära känna mina nya kollegor!

Det var så mycket i dag att jag inte ens hann få min kostym. Gick runt i mina egna och en vit kortärmad kofta (som är smått genomskinlig, och så svart bh under på det,japp) eftersom jag inte hade kavaj på mig så var jag dessutom tvungen att ha håret utsläppt (tatueringen ni vet) och det var lite små fettigt så ja, det såg ju ut.

Jag hann ju i alla fall få min telefon! Haha en lite små gammal rackare, men den funkar fint. Så var det en massa viktigt nummer inlagda redan.

Phuuuu! När jag satte mig och läste igenom min (2 A4 långa) arbetsbeskrivning så trodde jag att jag skulle svimma! Men jag satte mig ner och gick igenom det med min kollega och vi strök en hel del. Men det är en jääkla massa jobb! Fakturor, leverantörer, ordrar och allt vad det nu är. Men jag klarar av detta! Så har jag ju dessutom en massa stöd och hjälp.

Så är det ju också kul med en utmaning! Spännande!

I morgon ska jag ha fika/möte med städerskorna också. Måste presentera mig själv på engelska också, nervigt.

När jag tillslut gick från jobbet, helt slut i huvudet men super jätte mega glad, så var jag jätte sugen på sushi, så vips! Ett sushi ställe! Peeeerfekt! Mumsigt!

Men oj oj oj vad osäker jag blev på Spanien nu, ska jag verkligen?




Första dagen på mitt nya jobb!!

Jag sov typ 2 timmar i natt, kuuul! Aja det ger sig! Kaffe! <3 Haha.

Sitter här med min jätte portion av havregrynsgröt! Mmm gott!

Jag är så sjuuukt nervös! Det här jobbet är liksom på riktigt, jag sket i skolan (hade ju redan sagt upp mig) och satsar allt på detta! Jag önskar bara att det går bra nu!

Phuphuphuuu..

Det är så mycket som kan gå fel bara, tänk om jag inte kommer överens med mina kollegor, eller gästerna, eller om jag inte klarar av mitt jobb.

Nej nej, inte tänka så nu! Mina kollegor och gästerna är inte problem och jag är en grym husfru! Dessutom lär man sig med tiden, och blir ännu bättre!

Känner mig, fet, på riktigt, ja jag vet jag har gått ner men ändå. Ska ju få en ny kostym, läskigt! Men spännande och kul. Jag är ju kanon fint i kostym ju!
:D



Haha nu kör vi!


Drömmar brr

Vaknade i morse, och grät! Jag drömmde att Fredde dog och att jag satt där på hans (skitkonstiga) begravning med en massa folk och mådde så jäkla dåligt.

Brrr.

Fy vad jag grät, stackars Aki fick chocken!


Jobba lite granna

Ska jobba på restaurangen i kväll, örk, så sjukt opepp! Mohaha vad skönt att slippa gå dit flera gånger i veckan! Liksom någon dag i månaden står man ju absolut med! Så får jag ju träffa min härliga kollega! Vi ska babbla en massa på nattbussen sen! :D

Ska ju snart dra iväg, men först ska jag nog brygga mig en kopp kaffe! Eller göra en latte? Hmm.. Jag åt bulgursallad, men panerad torsk (jag pallade inte tina kycklig, insåg sen att kombinationen inte var den bästa) och tzatziki till. Gott! MEn nu smakar jag (en massa) vitlök i munnen.

Haha kollar på Simpsons, avsninnet där Homer har en hummer som dem igenkligen ska äta, men så blir det ju aldrig så. Han blir ju färst vid den. Thihi.

Så har jag ju plcokat ner julpyntet i dag! Men inte granen! Jag satte ju faktist upp den, granen, så min underbaraste man får ta ner den! ;)

Ok jag är lite uttråkad, inte har jag tränat i dag heller, men måndag, tisdag, torsdag så jag klarar mig nog bra utan i dag, tog ju en längprommenad med lillfisen!

(Lillfisen är Ichigo, storfisen är Jetro. Vi har ju alla kännt han fisar!!)

I morgon ska jag jobba!

Superskönt! Faktist! På hotellet! Nej inte det nya än (på månda, nervööööst) utan på gamla hotellet! en så ska jag jobba på restaurangen på fredag också. Kul....

I dag har jag knappt gått utanför dörren, min största anstränging på matlagningsfronten var min gröt i morse, eller möjigtvis pulversoppan till lunch?

Jag skulle ta ner julpyntet i dag, men njaaa inte än. Granen är ju så superfin. Bytta i alla fall dukar och gardiner i går och tog bort lite pynt. Så vi har adventstjärnan, granen och en ljusslinga kvar. Det är väl ok? Ljussingar skulle man ju rent av kunna ha året om!

Jag har i alla fall dammsugit och satt in en annons på blocket! Vi söker dagmatte till hundarna! Eller en daghusse kanske!

Så spelade jag Sims också! Haha! En Slappdag på semestern, det är ju faktist ok!

Fy här sitter jag och känner mig degig, haha ja degig. I går kväll träffade jag upp Micke och tog 1 öl (en liten en) och en (liten, jäkligt dyr) drink. Stackars bartender. Där fick jag stå och på min (SUPERBRA) engelska och förklara hur man gjorde dessa drinkar. Självklart blev det nattbussen hem också! Jobbig, men det känns mycket lättare att åka den när man inte är supertrött eller full, eller båda två.

Men det är inte därför jag känner mig degig, eller degklumpsaktig kanske. Jag tränade i söndags oh i går, i går hade jag träningsvärk men knappt i dag, hmm det hjälper verkligen att "träna bort" den. Jag borde ta det lugnt i dag men vill röra på mig!

Sitter med Akis (gigantiska) dator också, så jag har kollat på lite gamla bilder. Haha parthyy! Inte undra på att man gick upp i vikt. Alcoholen! Kanske skulle sluta dricka ett tag! Men jag har ju bestämt mig för att inte förbjuda mig själv att göra saker (jo vissa saker,såklart) för då vill man ju bara ha det ännu mer!

Träffa Krullet i går också, supertrevligt! Vi fikade och haha 2 koppar kaffe senare konstaterade vi att jag faktist är blixten på toa! Så åkte vi till mig, lyssnade på musik och sjöng på gamla godingar som bla. "Hönan Agda" haha och så bjöd vi honom på middag! Falukorv i ugn med rotmos! Det var, inte så jättegott kanske. Men ok. Så kollade vi på film och hade det allmänt trevligt och mysigt och bra liksom.

Mysiga stunder

Jag, Aki, Mamma, Pappa, Bror, Sandra och såklart Lucas. Tacos, Yatzy (haha) myyyys! Vad jag älskar mig familj!

Perfekt (!) första dag på det nya året!


Gloria Palace Royal, Playa de Amadores

Inte för att skryta eller något, men faaan vad skönt det ska bli! :D




Haha, skit också! Det blir ju ändå bäddsoffa för mig!



Relaaaaax!!


Hej 2011

Här sitter jag i min soffa med magen full av god mat och godis. Haha visste ni att 1L tranbärsjuice är 490 kcal? Ja nu vet ni det i alla fall. Jag drack i alla fall ett helt paket! Men det är ju nyttigt också, fullproppat med antioxidanter och bra mot blåskatarr! Haha lite information bara sådär.

Jag hade i alla fall en trevlig, nej en mycket trevlig (och nykter) kväll! 2010 års sista timmar spenderades på en allderes faktastiskt bra sätt, i goda vänners sällskap! Så skålade vi in det nya året i (mohaha alcoholfritt) jordgubbsvin, haha inte var det en ploppkork som vi trodde heller! Har haft flaskan hos mig sedan min 19 års fest och så var det inget plopp! Grundlurade! Haha.

Är som alltid på nyår förväntansfull på det nya året. 2010 blev inte alls som jag hade trott att det skulle bli, på något sätt alls. Så kanske 2011 också blir, vad jag inte tror. Vem vet? Jag hoppas i alla fall på ett bra år! Jag ser faktist ljust på framtiden! Jag krigar på med vikten, jag och Aki har båda bra jobb! Nu gäller det förstås bara att det går bra på våra jobb! Det är jag faktist riktigt, riktigt nervös för. Tänk om jag inte klarar av det? Tänk om dem inte tycker om mig? Brr nej så får jag ju inte tänka heller. Det kommer att gå bra!

Jag vet vad jag hoppas på ska hända under året och vad jag önskar, men jag kan inte säga vad jag tror kommer att hända under det kommande året. Man vet ju aldrig vad som ska hända i framtiden.

Men jag hoppas, och önskar, att framtiden blir ljus och bra.

Godd nytt år älskade vänner!

RSS 2.0