Polle!

Jag red i dag! :D Travade till och med! Asacoolt! Stoolt! Jag var inte ens så rädd! Bara lite!

EN helt underbart häst, super mysig och jätte gullig. Hihi bred som två hästar! :O

Upp på hästryggen igen?

I morgon ska jag direkt efter jobba åka ut till Ösmo för att sedan ta någo buss ut i skogen och gå ut ännu mer i skogen, typ. Härligt!

Jag har ridbyxor (om dem passar!!) och hjälm. Inga skor, ingen jacka.. Trevligt, kommer att frysa som fan. Är inställd på att det är kallare ute än vad det är. För varmt för höstjacka, för kallt för kavajen. Suck.

Ska i alla fall träffa denna vackra 1000kg häst och dennes ägare. Är supernervös. Flera saker. Vet inte om jag orkar eller hinner eller vill? Jo jag vill! Men bara att plocka upp hästsakerna i dag och såg några sådanadära ludd som man sätter på grimman och jag höll på att byta ihop. Nosludd heter det nog, kanske?

Hoppas bara att det inte är en super jobbig väg ut och att jag hittar och att det inte blir för kallt. Det regnar säkert..

Ähh fan det är värt det om allt går bra. Sitta på hästryggen och bara mysa, borsta och pyssla. Det är bara så sämst att det börjar bli kallt och jäkligt ute.. Men våren kommer ju snart. :) Om typ 10 månader eller någonting sådant.

Men tänk om jag fastnar för hästen då?



KikKat

Åt KitKat, jäklar vad gott det var! Länge sen.

Trodde att det skulle bli en lugn och fin kväll på jobbet. Kvällen började så lungt och fint så. Sedan blev det fest! Hade ju inte ens roddat baren men fick fixa drinkar och shots, stå och vara social med fulla finnar och fick 50 spänn i dricks av en kille (en full finne som sa att jag hade gjort hans kväll, att 50% var hur personen bakom baren är inte bara spriten, typ någonting sådant) som min klant kollega glömde registrera! As!

Sedan tog jag en geisha glass och hon en cigg sedan så stängde vi på två röda och hann med sista tåget! Sköönt!

Kom hem, tog en dusch och satte mig vid datorn för att kolla mailen, ska inte ut och kolla på den dära hästen i morgon utan i veckan i stället, förhoppningsvis..

Upptäkte att Aki hade chips, gott! Är sugen på choklad, hmmnn inte ovanligt! ;P

Det gick i alla fall toppen bra på jobbet, tror jag. Gästerna verkade glada och nöjda, och ja.. Det är ju bra!

Old pictures

Kan alltid väcka minnen! Kollade på blderna från min 19 år fest! Den var maxad! Shit var jag var blond och brun!! Jäkligt brun! Såg väldigt annorlunda ut. Kollade på lite bilder i från den perioden och oj vad allting har förändrats. Min syn på livet, principer, vad jag vill med framtiden.

Jag och min kollega satt och pratade om det i går och bara på det senaste året har så mycket hänt i mitt liv. Jag har fått massor av ny arbetslivserfarenhet och skaffat mig en utbildning. Vad allting var annorluna för ett år sedan.

Ihh jag var susperbrun! Jämfört med nu då, och blond!

Älskar att kolla på bamla bilder, tänka tillbaka på tiden som har gått. Det är kul. Måste köpa min en kamera omgående! Är fortfarande super lesen över att min med alla fina bilerna försvann! DOOH! Men aja inget att göra åt det!


Brr det är kallt i dag! Frös en massa när jag ick från bussen i natt! Värre blir det också! Åhhhh vad jag längtar till Egypten (jaja jag vet jäkla tjat om Egypten) men det kommer att bli nice! :D Våran första semester bara vi två (efter 4,5 år, bra där!)

Nästa vecka har jag lovat mig själv att ta tag i träningen! Japp! Så nu jäklar! Det är så jäkla värdelöst med lunchen på jobbet bara. Dem älskar att ha majonäs i allting! Eller massssor med smör eller grädde eller olja. Men jag kan liksom inte käka sallad och kikärtsbiff varje dag heller. Ajabaja! Måste dem laga maten så onyttig? Efter ett tag så samkar allting typ lika dant ändå. Men jag är någon sjukt trött på sallad! Mina kollegor är trött på att jag äter sallad! Wtf?

I går fick jag i alla fall en jäkligt god lasagne som kocken hade lagat till. Han var tyvärr inte där när jag käkade den i går. Jäkla god var den! Haha härligt moment i går när han sa: Jenny du är ju, typ vegatarian. Han ville ha bra tips på vegomat.

Gäääsp! Phu trött. Kom hem 5 i morse, tog en dusch och la mig i sänge. Zzzzz. Vaknade vid 12 och gick upp.
Visst det är ju 7 timmar med ändå, tröttis. Hoppas att vi kommer ifrån jobbet fort som attan i natt så vi kan ta tåget!

Ska ju titta på den dära hästen i morgon ju! Är jätte nervös! Inte bara för att men även om jag kommer att orka, hinna? Stå och frysa, bli blöt och lerig. Men bra motion i alla fall. Jobbigt (som in åt) bara att åka i från andra sidan stan, förbi hemmet, ut i skogen, byta till buss. Phu. Varför ger jag mig in på det?! Suck, bra fråga.

Aki är hos sin syster och umgås, han lilla systerdotter ringde för ett par dagar sendan och ville att han skulle komma över och spela i dag, det är bara för honom att lya årder där alltså!

Buhää om en vecka drar Thunis till Italien! Får inte se henne förns vid jul! Buhäääää! Så på torsdag ska vi träffas och käka middag tillsammans! Hon ska få sina presenter då! :D Aj vad jag kommer att sakna henne! Men jag tycker att det är grymt att hon följer sin dröm!

OJ! En massa text som vanligt! :P

Pöss!

Ööööh

Det var ett relativt lugnt pass på jobbet i går. 2 Band som spelade. Det var bara en massa gamlingar! Lite små onödigheter är det väl alltid. Bra dricks! Några drinkar och lite shots. Men en jäkla massa öl! Vin också, fick stå och argumentera och förklara att i har stora glas och det är 20cl i ett vinglas som gäller och så vidare!

Det tog för f 2 timmar att stänga! Phu. Så missade vi tunnelbanan precis! Så vi hälsade på mr. Selekta automaten. Hihi.

Trött. Känner att jag måste in i duschen och göra någonting åt mitt hår! Det var inte läge att duscha håret när jag kom hem! Skulle ha sett ut som, ja jag vet inte vad!

I kväll blir det nog lugna bullar. Det är bara en liten middag. Skönt! Fast det kan lätt bli lite långtråkigt. Får beta av våra checklistor.

Ihh! I går skrämde min kollega skiten ut mig! Jag var inne i våran läskiga konfa (som det spökar i!) hade precis släckt, gick ut och skulle låsa. Då hoppas hon fram och skräms! Jag skrek och attakerade henne! Stackarn, spö fick hon! Vi garvade åt det sen, men jag var skakis länge efteråt. Hade dessutom glömt bort att låsa en grej så jag tingade henne att följa med in igen. Haha lite rätt åt mig är det kanske, har ju retat henne för konfaspöket!

Alltså fy, det börjar bli kallt ute igen, man fryser ju så fort man går ut! Känner att jag inte har några kläder att ta på mig heller, vill liksom inte köpa jeans. Men svara tights är jätte tråkigt. Bläää!

Fredag morgon!

Så trevligt! I dag jobbar jag en till långpanna sedan ska jag hem och sooova! MM! Sedan i morgon bitti ska jag ligga och dra mig i sängen och pussa på vovsingarna och min älkling. Om han är hemma, han skulle ju till en kompis  kväll. Spelnörd.. Men min! :D

Jag jobbar i morgon kväll också, jag tror att det blir jätte lugnt. Vi är bara 2 som jobbar och kanske en kock typ. Om vi inte åker på det också! Hoppas inte, gäterna ska ju ha god mat! ;P

Men på söndag är jag ledig, då ska jag ju pka och titta på den dära hästen, nervös! Sen ska jag på middag hon mina föräldrar! Myyys!

Sen är det redan en ny vecka, vips! Tiden går fort. Nu är det ju bara 6 månader kvar! Whoho! Egypten! :)

Situps!

Ja man går ju inte ner direkt sådär liksom, men all rörelse är bra! Motion på ett eller annat sätt!

Fick för mig och jag och Aki skulle tävla i vem som kunde göra flest situps, och jag vann! :D Eftersom jag är lat och inte pallar gå promenad på morgonen innan jobbet och antingen inte hinner eller inte pallar (ok pallar, jag sa ju att var var lat!) så är ju detta ett utmärkt sätt!

Smidigt!

http://www.expressen.se/halsa/1.2098091/hitta-skonheten-i-ditt-skafferi

Zzzzz!!

Höll på att somna i duschen nyss liksom. Kom hem vid 3 eller något. Minns ej, men när jag hoppade i säng så kändes sängen skönare än någonsin!

Kul i kväll går i alla fall, Amanda och Mike var ju och hälsade på! :D

Hihihihihihihi! :D Jag snackade med min chef och jag ska stå i baren på stand up i fortsättningen! Jätte kul ju! Ett väldigt glädjande besked. Jag vill inte tappa kunskap vilket ag i går märkte att jag hade gjort. Jag var umlig, spillde, hällde fel mått lyckades göra en inte allt för god drink till Amanda stackarn. Alltså jag kunde knappt använda shakern utan att jag antingen spillde eller smälld till den för hårt.

Illa. Men det kan bli så ibland. Det var ett tag sedan jag stod i baren ofta och det kändes verkligen. Knasigt.

Alltså nej, jag vill inte jobba i dag! Jag vill sooova! Jag skulle verkligen behöva dra i väg mig till gymmet i dag också. Brr. Får ju inte min dagliga gratis motion som på hotellet längre! Får välspringa i trappan på jobbet lite! ;) Vad snyggt det skulle vara då!

På fredag blit det ett till lång pass. Det är något band som ska spela. Det är faktist öppet så i fall ni vill kika förbi så är ni nog välkommna. Tror dock att det kostar.

Nej nu ska jag fixa här hemma (ovanligt..) ska ju ta ett tidigare tåg kom jag på också! Jag och en kollega ska åka tillsammans och ta oss lite (mycket) kaffe innan vi börjar.

Puss och kraam! :)

Alltså jag skojar inte!

Vad lack jag blev! I måndags när jag och min kollega gck av tunnelbanan för att gå up till tågen såg jag en man som gick. Plätsligt började han springa, la handen på ena min tutte och sprang vidare.

Jag utbrast "WTF!!" Min kollea såg ut som ett frågetecken.

Jag: En kille sprang förbi och tog mig på tutten!
Hon: Usch!
Jag: En svart kille (inte för att det spelar någon roll, det är svinigt ändå)
Hon: Uuuuusccccchhh!
Jag: Hahahaha!

Jäkla as! Tur för honom att jag inte hann reagera! Då jäklar! Vilkn avhyvling han hade fått då!

I kväll då

Blir det det up på jobbet. Brukade älska att jobba stand up. Men det var när jag stod i baren. Syn dock att vi inte har det varje vecka längre, bra extra cash!

Brr. Drömde till och med om jobbet, vaknade av klockan. Haha fy alltså! Men japp i dag jobbar jag 10-01 Det blir alltså 15 timmar. Fast 1 timmas lunch och en liten en på kvällen. Det ska gå bra, har ju jobbat längre pass. Men aldrig på ett och samma ställde på samma dag tror jag. Någon gång ska man ju inviga det också!

Jippi Amanda ska komma och hälsa på! :D Snygging Amanda liksom! ;)

I går kväll gick jag och Ichigo upp i skogen och plockade blåbär! Mumsit! Åt några till frukost! Det började regna på oss men vi hann precis hem innan det började spö regna! Tur!

Nej ska börja fixa i ordning. Det verkar som om att det blir en solig och fin dag i dag!

Gäsp?

Känner mig trött utan att verkligen vara så trött. Vill bara lägga mig i soffan och ta det lugnt! I morgon blir det ett långt pass och jag kommer att komma hem sent, sent. Sedan ska jag upp tidigt dagen därpå! Jag får sova ut, nästa  söndag.  Kanske.

Skulle ha gymmat igår, skulle ha gymmat i dag. Phu. Det är jobbigt, så får man träningsvärk. Jobbigare. Vilken strålande inställning!

Tiden bara flög förbi på jobbet i dag! Vips så var det slut! Skönt med sådana dagar. Efter jobbet köpte jag en till present till Thunis, dem har ju inte chai latte i Italien. Enligt henne i alla fall, eller så missade hon det. Så hon kommer att bli glad åt överraskningen!

Måste berätta! Tänkte först inte i fall det inte blir något men jag kan inte hålla mig! På söndag ska jag åka och kolla på en häst. Nej jag ska självklart inte köpa en men kanske, kaaanske bärja ta hand om en några gånger i veckan. Jobbigt bara att det är vinter snart. Stå och vänta på någon jäkla buss oh frysa och stå och vänta på det alltid lika sena tåget.

Får se vad som händer och hur det känns. Om jag hinner ens? Jag måste köpa nya skor och en ny jacka om jag börjar! Ajabaja dyra grejer! Men det kan det ju vara värt kanske.

Väntar på svar för att se om jag kommer in på kursen! Hoppas! Vill inte plugga i haninge. Det känns omotiverande på något sätt. Jäkla NTI, plugga var du vill ,när du vill. Man måste ju lik förbannat söka till skolor. Fattar nada.. Trodde att man bara enkelt kunde söka till dem, NTI alltså och plugga via dem. Det kanske man kan? Jag kanske bara har tagit någon annan komplierad jäkla omväg?

Det känns i alla fall bra att ta upp skolan igen. Det känns jäkligt bra faktist! I går skulle jag faktist ha börjat i skolan ju om jag inte hade fått det här jobbet. Fan vad jag ångrar mig! Men då hade jag säkert siktat på att plugga till psykolog och inte varit färdig på typ 10 år? Nej det är eget företag som jag vill satsa på. Det känns bara så rätt! Men svårt! Det känns som om att det är en lång och dyr väg dit. Juste svår också! Men rolig! För den dära första dagen när jag slår upp portarna till mitt allderes, allderes egna. Stolthet!

Fullspäckad vecka!

Jobbar långpass på onsdag och på fredag. Ska jobba på lördag. På söndag ska jag i väg och sedan på middag hos mina föräldrar. I dag ska jag också i väg efter jobbet och försöka palla dra mig till gymmet efter det. På tordsag ska jag också försöka komma till gymmet.

Aja baja mycket att göra! Men ja extra lön och sådant är ju alltid roligt!

Börja igen?

Jag har tänk på det länge, länge. Drömt om det! Tänkt lite till och kollat upp. Det är dyrt utav bara helv! Onödigt och skamligt dyrt.

I dag när jag gick i skogen mötte jag en och kände lukten. Jag vill börja rida igen!

Foccacia

Jag gjorde den stora missen och käkade en foccacia till lunch i dag, med lite sallad och lite kyckling curry röra (MM!) men ajabaja vad mätt jag blev! Fick tvinga mig själv att käka lite modifast soppa och knäckebröd med tomat och aromat (goda grejer) bara för att få i mig lite redig näring.

Jag åt vid 2 liksom! Tuggade ordentligt och vilade i en halvtimma innan jag gick och ut jobbade igen. Dessutsom åkte jag till VH och gick igenom skogen för att få lite motion. En halvtimmas prommenad i varierande terräng i ett ganska så raskt tempo är bättre än ingenting alls. Jag pallade bara inte med gymmet i dag. Hade så mycket att göra här hemma. Ringa, skriva, posta, lämna in itt jätte paket från Ellos! Köpa kattmat mm. Ursäkter?

Jag gjorde middag till min käre lilla man som är på väg från sin första (ok första efter provgången då) MMA träning. Han får tonfisksallad med fullkornspasta! Det är bra för honom.

Ska fixa den dära jäkla tvätten nu. Fixa mina naglar som är kaos! När Aki kommer så ska jag ta ut hundarna (har lyckats förlägga mina nycklar här hemma, precis när jag kom hem! Fick gå och handla 2 gånger med olåst dörr, läskigt! Kom på att vi nästan alltid hade dörren olåst när vi bara gick ut kortare stunder i förra lägenheten, det vågar vi inte här. Oj vad mycket teck det blev här inne nu, hihi.)

Vad kan vi lära oss av det här då? Förlägg inte nyklarna och foccacia är goda grejer men ät kanske inte hela nästa gång..

Oh, oh nu kommer Aki! :D

Ja det var ju på tiden!

Att jag såg sista filmen i Sagan om ringen. Filmjälvn höll ju på i 4 timmar! Vid kl.1 slutade den!

Men den var ju ganska så bra i alla fall. Lite läskig dock! :O Eller snarare spännande. Men alltså det kändes som om att den aldrig skulle ta slut... Sedan så var slutet lite halvt.

Hmmn. Vlken helg. Party i lördags och i går så stor städade jag oh Aki. Jätte bakis. Hade ont i huvudet hela dagen i går. Till och med efter mig lilla tupplur på soffan...

JUSTE! Vi så på filmen Upp också! Haha. Tyvärr på engelska. Men den är inte alls som man tror. Den är faktist ganska så tragisk, otippat. Vi käkade tacos också! Mmm! Det var super gott! :D

Gammal?

Dricker vin, däckar, tar en drulle hem! Har jag blivit gammal?

Men Amanda då!

Kommentator drottningen henne själv! I know about the särskrivningar.. Bildbevis inte bara självförtroende och haha ja en jäkla massa muffin, de är bra på att begå sådana misstag. Knasbollarna! :P

Sitter här med Aki och peppar lite, alltså äter choklad. På tal om choklad (eller något) äntligen! Nästa vecka har gymmet öppet som vanligt igen så man faktist kan träna. Inte bara åka dit och så är skiten stängd! Så öppnas bassängen också!

I morgon tänkte vi först åka och klättra men jag vill inte träna med alcohol i kroppen, det är inte bra! Sedan är ju Fredde så seg på att höra av sig! Fy på dig! Stygga pojke!

Fick mig att tänka på filmen Madagaskar "stygga lilla apa!" Haha klockren! Nej ska fixa i ordning det sista nu! Kramen! Eh vad fan, pussen! ;O

Party!

Drack lite bål hos Akis syrra och smuttar på lite vin här, i min ensamhet. Haha illa. Väntar på att Aki ska komma hem och på att dra i väg snart!

Är väldigt opepp men vad fan! Det är party!


Party!

Drack lite bål hos Akis syrra och smuttar på lite vin här, i min ensamhet. Haha illa. Väntar på att Aki ska komma hem och på att dra i väg snart!

Är väldigt opepp men vad fan! Det är party!


Tidigt uppe

På en lördag! Tidsmässigt hade vi lätt kunnat sova en timma till men jag gillar ju att ha gott om tid på mig.

Fan alltså. Den här dagen blir en jäkla omkringåkande. Till mina föräldrar, till Akis syrra, hem till oss, sedan till Jenny.. Sedan ska vi ta oss därifrån också. Mitt i natten.

Skulle behöva åka upp till Handen och lämna tillbaka en tröja och köpa arbetsbyxor (ett jävla skämt, vill inteeee) men tror att det år bli i morgon. Hittar ju aldrig några jäkla byxor, I hate jeans!

Ett mysterium..

Jag var ju för fan skitsnygg mellan ca jul till innan Spanien (såklart...) vad fan hände där?!

Det kändes som om att min näsa var rakare och mina läppan större. Smalare var jag i alla fall. Hotellets halv (blä) goda lunch som gjorde det tror jag + allt springande i trappor.

Men vad mystiskt! För när jag kollar bilder från Spanien ser jag bara tjock, blev och allmänt ful ut...

Mystiken tätnar!

What happend?! Haha AKi ser ju engagerad ut..


Nej till kamphund JA till pitbull

Japp det finns fuuuula bilder, det finns lite halvt osmarta uttalanden.. Det är en jäkla massa stavfel och särskrivningar (vad det nu är en men en tjej som hade berömmt min blogg hade beskrivit den så) men jag är stolt över den!

Fler läsare har jag fått också! Mohaha!


www.jennyapbt.blogg.se/nejtillkamphundjatillpitbull


Drömmar

Om du har en dröm ska du, oavsett vad alla andra säger och tycker, fullfölja din dröm. För det är din, och bara din dröm och det är bara du själv som avgör om den kan bli sann.

För när men verkligen, verkligen vill någon så kan man!

100kcal

Vi flickor ska äta ca 200kcal om dagen. Minst 30 min motion och så vidare.. Blah blah. Men här är i alla fall en liten "ram" för hur mycket 100kcal är. Ändå ganska så vettig för i bland blir man lurad!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article7108539.ab


Choklad och hasselnötter

Precis (!!) vad jag är sugen på just nu!! Alltså jag skojar inte.. Är sjukt sugen på choklad och anra godsaker, men nej! I morgon blir det fest i dag blir det lugnt. Ett "lite nyttigare" recept för någon dag kanske?

Från Aftonbladet.se


Cosmopilotan

Amandas signaturdrink! Själv tycker jag att den är, bristfälligt god.. Många får aldrig riktigt till den Men jag har gjort den så många gånger på jobbet och smakar av så gott som varje gång och tycker att den blir ok.

Här är receptet jag använder då, och det är faktist helt ok. Skaka eller rör, ditt val. Den blir mer kyld och blandad då man skakar men finare när man rör drinken.


Cosmopilotan

Kyl coctailglaset med is och kallt vatten

Muddla 3 limeklyftor

2cl vodka
2cl cointreau
+ Tranbärsjuice

Slå av isen och vattnet ur glaset och dubbelsila, dekorera med en lime (eller citron) klyfta

* Dubbelsila är när man använder både den vanliga silen och en finare sil. Bevös inte då man rör drinken



Bok

Boken "Mat som det är någon mening med" köpte jag på Apoteket för ett par dagar sedan. Unjefär halva boken är full med recept, men läsningen ärväligt intressant och inspirerande. Alla borde läsa den!

Jag läste den på tåget på väg till jobbet och kanske 30 min på min rast. Sluut! Förutom lite små grejer här och där och recepten!

Vanliga recept men på bättre sätt. Till och med "nyttiga" pannkakor (äntligen!) Hehe..


Fy fan vad skönt

Att jag är ledig i helgen. Blir cp på jobbet! Det var mycket bättre att bara jobba extra där. Aldrig trodde jag att skulle bli bitter. Men jo, så blev det.

Fast å andra sidan har jag ju bara jobbet för att kunna tjäna ganska bra pengar (utan att behöva jobba natt jämt) samtidigt som jag pluggar. Självklart få lite mer erfarenhet också.

Om jag kommer in på allt som jag har sökt (hoppas,hoppas!!) är jag färdig med grunderna innan sommaren. Skönt! Därefter är det ju dem roliga ämena som gäller sedan är det dags att börja kolla på företag.

Ahh, ljuva ledighet! Jag slutade tidigare i dag men hjälpte till med förberedelerna inför i morgon en stund innan jag gick. Mohaha! Jag slipper! Tycker dock synd om lilla Bonnie, hade velat vara där med henne! Det kommer antagligen att bli tryck i baren i morgon också, tyvärr. Men skit samma.

Jag ska supa! Träffa folk, umgås och ta sovmorgon! ;D

Bara några timmars jobb sedan helg!

YES! Toppen väder är det också! :D

Har käkat frulle och kollat på "The Nanny" bra grejer! Synd bara att man har sett nästan vart enda avsnitt, ett par gånger.

Alltså! Vad skönt det ska bli med helg! Äntligeeen! :D Ska ta en sovmorgon i morgon, ohh yes. Ligga och dega i sängen en stund!

Premiär

För att ha mina älskade boots i dag! :D

När det är så här kallt och blött och jäkligt så vill man ju vara lite snyggo av sig. Dessutom slipper jag bli blöt om fötterna! Fast haha jag har knappt gått i högklackat alls den senaste tiden (typ sedan Spanien) så det här kan bli intressant om än väldigt pinsamt..

Det ska nog gå bra, saknar faktist att gå runt i klackar. Haha en utav anledningen till att jag slutade med klackar var för att mina vader blev för muskulösa efter all träning så det såg knasigt ut! Men nu är jag ju otränad och grejer..

Åhh måste fixa i ordning och sedan dra i väg till jobbet! Ha en bra dag! Kramen!

Ahh där har vi dem! Snyggisarna! ;)

Skotokig, jag?


Snart helg!

Super skönt! :)

Vaknade av Akis väckarklocka i morse och har legat och halv sovit. Vid sex tiden sket jag i att sova och låg i sängen med Aki och Ichigo i stället och bara myste. Perfekt starkt på morgonen!

Brr det spöregnar ute! Är inte sugen på att gå ut alls. I dag vill man bara ligga kvar i sängen hela dagen! Men nix pix, måste jobba!

Vad det ska bli skönt med en ledig helg, party! Hehe. Men sedan blir det ju ganska mycket jobba i helgerna. Fast det är det värt. Längtar till Egypten! :D




Väldens bästa! <3

Äntligen är det bevisat!

http://www.expressen.se/halsa/1.2101217/nu-ar-det-bevisat-mork-choklad-ar-bra-for-hjartat

Det känna också bra mycket vettigare än ett glas vin om dagen! Vilket jag själv tror många använder som en ursäkt!

Mmm I looove choklad!


Eller så..

http://www.expressen.se/halsa/1.2101997/barnfetma-en-klassfraga


Kan det ju också ha å göra med att föräldrar från andra länder stoppar i sina barn både det ena och det andra. Friterad mat, godis..

Så skyll inte bara på skolmaten!

Trött

Det blev inget gym i dag! Bilen gick sönder så jag åkte hem och lagade middag i stället.

Känner mig så trött! Måste diska, hänga tvätt, rasta hundarna! Visst vi är två om det men köket är kaos! Sent börjar det bli också måste gå och sova snart ju!

Aja. Bara att sätta igång så att man kan slappa lite sen!

Mys med min älskling i regnet

Vi möttes upp i centralen efter jobbet. Självklart började det regna. Aki ville köpa ett jätte fult paraply med prickat på men det fick bli två svarta i stället.

Vi gick runt i stan och kollade på saker och ting. Som doppresent och vigselringar..

Köpte två linnen i lite mer spännande färger än bara svart och vitt (som det vanligtvis blir) köpte även att par skor. Hade ett par likadana fast svarta i våras och blev super glad när jag såg att de skulle släppa modellen igen!

Aki köpte två linnen och en par skor som han hade spanat in från JAck and Jones. Hehe han älskar verkligen den där butiken!

Jag köpte en överrasknings present till Thunis som ska flytta till Italien snart! Någonting väldigt speciellt och fint. Blev även väldigt glad för killen i butiken var jätte trevlig! Sådan är faktist ovanligt!

Har ju blivigt bemött av halvt efterblivna och otrevliga gäster hela dagen. Min människorhat växer! Man pallar de första två veckorna..

Phu. Nej nu måste jag gå igenom orden för alla kläderna som jag beställde, ska ju skicka tillbaka en hel del.. (Det mesta var för stort?)

Från i Söndags. Lilla Lukas ligger och sover på pappa. Hur mysigt som helst! :)


Måndag check

Tidigt morgon, dela ut gratisbiljetter, massa skratt, jobba, arg på skolan, träna hårt, åka och handla, laga mat, som belv smaklös, äta middag, arg för att den blev smaklös, åt för fort.

Ahh måndagar!
:) Och bara två koppar kaffe!

I morgon

Är en ny dag. En ny vecka fullspäckad med utmaningar och möjligheter!

Amanda börjar ju skolan! Själv ska jag faktist svänga förbi konvux för att ansöka till en kurs. Hoppas på att komma in!

I morgon bitti ska jag gå upp tidigt sedan ska jag möta upp en kollega på tåget för vi ska stå några timmar och dela ut fribiljetter till våran standup till alla KTH studenter som börjar. Kanske man träffar på lilla söta Amanda?

Kvällen spenderades med min underbara familj! Vi åt en middag, som ja det var bara pappa som tyckte om. Det var jätte starkt! Men ja pappa gillar ju starkt. Fick även träffa  min ena kusin och så bror, sandra och lilla Lucas som är väldens vackraste bebis! Den lilla stackaren hade ont på rumpan! Lilla Luca. Hehe bror och Sandra har att stå i!

Jag mamma, pappa och Aki pratade om framtiden. Pappa tycker också att mamma ska ta en konditorutbildning och starta upp företaget med mig. Vi diskuterade lån, franchising och allt sådant dära! Phu, det kommer att bli jätte tufft att starta eget, men jag har stöd!

Efteråt köpte jag och Aki munkar och hade "slicka sig inte runt munnen" tävling. Antingen hade vi för lite munkar eller så är vi för bra! För ingen förlorade! Tror att det var brist på munkar, gott var det i alla fall! :D

Äntligen

Dags att sova. Jobbet sög kuk i dag. Så jävla tråkigt. God natt!

Fredag kvällen..

... Skulle ha varit en utgång med blev en mysig kväll med min älskling i stället!

Vi kollade på Karate kid och Sex and the city filmen! Bra grejer! Sedan käkade vi en massa chips, godis och annat smaskigt och jag drack ett helt glas (omg) cola med is! Mmm ibland är det gott. Ibland, typ 2 gånger om året..

Min stackars mage som då inte är van vid för mycket fett eller socker blir ju allderes rädd! Det känns bra i alla fall att kroppen inte är van längre. Jobbigt bara för så fort som jag dricker eller käkar någonting mindre bra så känns det. Rejält.

Det verkar vara ett rejält toppen väder i dag! Man skulle väl vara ute i solen och passa på, få några sista solstrålar på sig men jag har lovat Thunis att vi ska träffas i dag eftersom vi ställde in i går.

Fan att jag jobbar i dag. Det hade varit grymt att sitta på en uteservering i dag! Aja tjäna extrapengar är alltid bra. Nästa helg är jag ju ledig i alla fall då ska jag fira två födelsedagar på samma dag! Fullt upp! ;) Den ena blir med barn och småkakor och den andra blir barnförbjuden! :D

Solen skiner i dag!!

Skönt! :)

Kanske man kan få lite mer värme innan hösten kommer på riktigt.

Tre arbetsdagar kvar..

Sedan 1 dag ledighet. Kul. Det blir bra mer extrapengar i alla fall. Är fortfarande lite små depp över julshowen. Det är väldigt mycket pengar det handlar om (typ en utlandresa med mina vänner eller ett körkort kanske, eller den där nya garderoben) men ingen att göra åt!

Lite skönt är det ändå. Nu får jag med tid till annat, handla julklappar, träna, städa (haha) julpynta och sådana grejer! Så skolan förstås! Brr är jäkligt o peppad att börja plugga igen. Men det klir bra. Börjar ju med det värsta och allra tråkigaste (matten) men går sedan över till bara roligare och roligare ämnen! Längtar till företagsekonomin! :D

Kanske inte så spännande för Er att veta men jag käkade bröd till frukost i dag. Det känns jätte konstigt! Brukar alltid köra på bara yoghurt och havregryn (med bär och banan mmmm) men tänkte att så slipper jag bli hungrig innan lunchen. Men jag blev jätte mätt! Phu. Bröd är inte bra, det sväller lite i magen också. Men det är gott! Haha mitt nya godis, bröd. Något om de flesta människorna ser som en självklarhet.

Min lilla älskling är sjuk av sig. Det är inte roligt. Vi som ska på bullkalas hos en kollega till mig i dag och allt! Så skulle vi ju träna också. Får försöka palla mig dit själv. Stackars älsklingen min. Misstänkte redan i går kväll att han var sjuk eftersom han la sig så tidigt. Så nu får han inga pussar! Jag vill ju inte bli sjuk heller!

I går diskuterade vi vad vi skulle köpa till familjen i julklapp. Det skulle ju vara roligt att göra någonting allihopa. Men det kan ju bli svårt. Vi tänkte på bio men vi får se. Ja menar, min familj är jätte lätt! Hans också, fast man vill ge någonting som betyder något inte bara för att man måste ge.

Haha det är inte jul än på ett tag! Men då är jag ju lite ledig också! :)

Städmani!!

Fick en ryck och städade köket, strök och bytte gardiner (har velat byta gardiner sedanvi flyttade in!!) och lagar just nu matlåta åt Aki, som ligger och sover..

Mohaha! Jag lurar i Aki en massa nyttigheter, spenar, röda linser, fullkornspasta! ;) Hihi!

Skulle typ kunna städa hela lägenheten nu. Men nej. Det är ett under att han inte har vaknar under tiden som jag har dammsugat och skurat och grejer. Jag dammsugade ju precis vid sängen liksom. Han sover tugnt!

Måste också lägga mig snart, min hämska träningsvärk har ju äntligen börjat lägga sig lite. Skulle ju ha tränat i dag men det blev aldrig av. Dem stängde för tidigt!

Ska kolla matlådan nu! Men alltså shit vad skönt det är att slippa göra det! år ju mat på jobbet! :D

Pengar!

Jippii! Ok jag var lite deppig för att jolshowen blev inställd. Men... Då har jag fått en spec från Konsum där jag ser att min semesterersättning kommer denna månad! Tjohoo! :D

Det trodde jag inte. Trodde att det inte skulle komma några mer pengar från Konsum nu. Men det gjorde det. Trevligt! Mycket trevligt!

Ägg

http://www.expressen.se/halsa/1.2091850/agg-ger-dig-krafter-att-trana-langre


Ja men man fiser ju då.. Fast ja det är sjukt smaskigt me stekta ägg. I bland i alla fall. Inte varje dag. Jag brukar göra te och ägg till Aki på helgera för jag vet att man älskar det. Vi äter ju bara frukost tillsammans på helgerna så man får ju passa på och mysa till det lite! ;O

Nu visste jag ju innan att ägg var bra när man tränade, men nu blev jag faktist lite sugen! Jag vill steka med kalkonskinka men när jag kollade på förpackningen i går var det kanske 5-6 E nummer i. Brr nej tack..

Dooh

Attans! Julshowen blir inställd. Där rök mina typ, 180 timmars övertid!

Piggelin

För några nätter sedan drömde jag att jag flairade med en Midori flaska. Jätte skumt men så var det i alla fall. Ännu knasigare är att den var i plast och jag kommer ihåg hur jag kunde känna flaskans form och tyngd. Dags att ta up flairingen igen kanske? Eller är det bara så att jag saknar att stå i baren?

Hur som helst så fick det mig att tänka på ett drinkrecept som jag tror kan vara uppskattat. En klassiker och en god sådan.

Piggelin:

Midori
Mjölk
(Eller sprite)

Skaka eller rör (föredrar skakade)


Tisdag!

I går låg jag i soffan och latade mig då jag plötsligt utbrast "är det bara måndag i dag?!"

Där låg jag och låtsades att det var kanske onsdag eller något.. Attans. Är ju fakist ledig i helgen! :D Ska försöka träffa Thunis på Fredag, hon vill ut och festa! Det blir en billig fylla eftersom jag är så jäkla lätt påverkad nu för tiden. Hmm undrar bara vart vi ska gå då? Kanske blir middag i stället!

I går var nästan alla tillbaka från semestern. Så det var fullt med folk! Veckan innan hade det varit cool lugnt inne i köket. Nästa i alla fall. Kul att träffa lite kollegor, blev påhoppad med en kram när jag kom på morgonen också.

Haha alltså jag trodde aldrig det om mig själv, att jag skulle jobba på restaurang, men ja det är ju bra mycket roligare än typ klädbutik. Brr.

Nej måste ut med hundarna, det är ett jäkla gnällande här!

Seppälä catering och event?

..Tja, varför inte?

I dag gick jag och Aki upp tidigt (inte överdrivet tidigt kanske men vi höll ändå på att försova oss.. Tralala..)

Vi åkte till restaurangen, käkade, packade bilen och drog i väg. Våran första catering tillsammans och första gången som jag larmade och larmade av restaurangen helt själv! Stolt!

Men det gick bra, ett äldre (förmodligen) svinrikt par ute på gärdet som hade det mysigaste huset någonsin! Det var väligt trevligt också. Planen var att vi skulle käka när vi kom tillbaka men hon sa "ät, ät" så vi gjorde det. Hon hade bakat bröd (såjäklagoda) och någon slags tårta, kaka någonting med mandel. Haha jag fick receptet! Gott kaffe också!

Det var så trevligt och Aki och jag samarbetade väldigt, väldigt bra ihop! :D

Dem var supernöjda med maten, servicen, ja allting. Hon sa att hon såg på en gång att vi hade koll på lägen. Så allt gick bra tror jag. Haha härlig kvinna! Jätte kul! Mätte blev vi dock..

Haha bästa! Första gästen som kommer skakar hans med oss och frågar vilken relation vi har med varandra (han trodde att vi var gäster, klädda i helsvart med förkläde och allt) vi tittar på varandra och jag skulle precis säga sambo (för jag trodde han fattade att vi jobbade och bara ville driva till det) då Aki sa, serveringspersonal. Haha ett moment.

När vi kom hem så kollade vi på Prinsessan och grodan. Jätte fin film! Rekomenderar den starkt! ;) Gulligt också för vi såg den på svenska också. Sött!

Ohh var det regnar, åskar och blixtrar! Dags för sängen alltså, ligga och lyssna och mysa.

God morgon i stugan

Det är så tidigt för en lördag! Jag och Aki ska ju i väg till jobbet för en catering. Det är bara vi som ska jobba. Så jag ska lås upp och larma av. Vi måste få med allt, inte bränna mat, ingen mat år bli för varm, kaffet får inte ta slut och så vidare! Ihh. Lite nervöst är det allt.

Men..

Vi får hela köket för oss själva!

Nej måste fixa nu!

Korv med bröd!

Men jag har ju förstås fullkornskorvbröd, kalkonkorv, och "mindre socker, minde salt" ketchup.

Äntligen är jag hemma! Åtkte till Vh för att handla och gick sedan från Vh hem med ett par short som åker upp i!

Mojito

MMM! Goda grejer! Men det är sååå lätt att det blir fel. Att det nvänds mörk rom, eller råsocker, eller vanligt socker! Nix pix! Ljus rom och sockerlag är det som gäller!

Mojito

8-10 mytablad.
Ca 1 lime i klyftor
Sockerlag

Muddla, fyl halva glaset med krossad is. Ta en sked och vänd innehållet. Häll i ljus rom, fyll på med krossad is, vänd runt innehållet, fyll på med mer is och toppa med sodavatten.

Superenkelt!


Sockerlag

Koka vatten, blanda med socker (råsocker eller vanligt) lika delar vatten som socker. Låt svalna.


Gaudi

Sedan gottisexperten (?) sedan Bellmans! (OMG KAFFE, hade inte druckit det sedan lördag!) Vilken trevlig kväll! 4 Babbel apor! Hehe.

Men i natt alltså.. Aj aj. Det märks att jag inte äter speciellt onyttigt (eller speciellt mycket mat heller för den delen) eller starkt eller massa choklad eller dricker alcohol. Jag låg i sängen och trodde att jag skulle spy.

Jag satt i badrummet oc var såå nära. Kom igen då spy nu så mår du bättre i morgon. Tjena, och jag klarar inte av att sätta fingrarna i halsen heller. Äckligt, Så jag har mått jätte illa hela natten. Aki fick hämta en hink och grejer. Stackars mig, buhäää!

Ska hålla mig borta från stark mat, vin, drink, choklad och kaffe på en och samma gång i fortsättningen... Doh!

Men nu vet jag! Min kropp vill hänga mig bara!

För i övrigt var gårdagen verjligen super mysig! Detta ska göras oftare! Gillar dessutom stället. Diggar det stenhårt så att säga! Snygg (!) bartender, trevlig personal, bra läge och så jäkla fin inredning. Bra uteservering också! Sen en bra mix av olika åldrar och stilar. Sådant är kul! Utan att det ska vara någon a-lagar varning.

Nej Gaudi är nog mitt nya favo ställe. Ett dansgolv är det enda som saknar, och kanske lite billigare priser i baren!

Phu, ska börja fixa i ordning här och dra till jobbet. Ska försöka tvinga med Aki till gymmet i dag också, men han verkade på. Han har för i övrit glömt sin älskade telefon hemma i dag. Sen låg vid datorn och myste. Den hade det säkert jätte bra!



Good morgon!!

Startade dagen med en power walk, typ.

Buhää ingen banan i min yoghurt.. När jag upptäckte det i går kväll hade jag redan bytt om och pyjamas, så jag försökte övertala Aki att gå till affären och köpa bananer till mig! En i alla fall! Men han var så inne i sitt jäkla X-box att det sket sig. Attans.

I kväll blir det middag med flickorna och fredde! Mohaha! Men ja det kommer att bli mysigt!

Shit jag blir TOKIG på Jetro som är en kåt jävla as till hund. (Snygg svenska..!)  Stackars lillan.. Om jag vore hon skulle jag bita honom i nosen, hårt! Alltå seriöst när hon reser sig upp springer han dit "fitta" päckel...

Oohh det är soligt i dag! Jäkla skit då måste vi ha uteserveringen öppen.. :P Haha lite lat är man allt.

Hmm, vad ska man ha på sig i dag då? Lite sommrig borde man kanske vara?



Kläder!!

Det blev inget gym i dag. Aki kom hem allderes för sent.

IIIHH! Har precis beställt hem kläder för nästan 5000 kronor! Självklart kommer jag inte att köpa dem alla, utan vill prova först och så kommer en massa (!!) att gå bort för jag kommer inte tycka att dem sitter bra och så vidare. Oj oj.. Hur ska detta sluta? Många, massa pengar!

Men seriöst. Jag har fler (liksom mer, det är massor, flera stycken, jag lovar) kläder i min garderob som antingen ska skänkas bort/säljas/slängas än som jag faktist använder. Kan änvända, vill änvända.

Haha typ inga byxor alls. Det känns bara så onödigt att köpa kläder. Jag har dem till och från jobbet typ, och på helgerna såklart. Men ändå. Nej jag vill känna mig lite fin! Men det är jobbigt läge som... Om man växer ur kläderna sen!

Stå där om ett par månader och bara jahapp.. Det är inte kul (jo lite kanske) när det händer. Jag hade lovat mig själv att inte köpa nya kläder (i alla fall inte sådana som påverkas av vikten) men ja, det gick ju bra! :P

Det ska i alla fall bli spännande och prova och se hur dem sitter (antagligen som fan) och se vad det hela kalaset går på! Spännande minsann! ;O

Blåbär

Det är ju snart dags att dra sig ut i skogen och plocka blåbär! :D Jag och mammsen har betämt att vi ska dra oss ut. Förhoppningsvis hittar man även en och annan kantarell. Förra året när jag stog med arslet upp och plockade bär var det as varmt! Undrar om det blir samma i år? För det måste ju bli lite mer fint väder tycker man ju!

Bara vi inte har missat bären? :O

MEn det är bra jag har mina bär i smoothies och adra nttigheter, så gör mammsen blå bärs paj!

 

1. Blåbär sägs vara bra för synen. Det upptäcktes under andra världskriget när man förstod att soldater som åt blåbärssylt fick bättre mörkerseende.

2. Blåbär förbättrar korttidsminnet, balansen och koordinationen. Försök med blåbär pågår för att se om det kan hjälpa mot demenssjukdomar.

3. Blåbär sägs stärka hjärtkärlsystemet och se till att kroppens olika delar får tillräckligt med syre. Bären sänker också kolesterolhalten.

4. Blåbär är rikt på fibrer och forskning har visat att blåbären kan skydda mot inflammationer och sjukdomar i tarmen.

5. Antioxidanter i blåbär bidrar till att skydda huden mot skador från fria syreradikalier.

Källa: Expressen.se


Ny kategori

Ja för f*n! Kroppen och hälsan! Det du serru! ;)


God evning..

Med mr. Burns röst! Fast hur jäkla mycket evning är det? Solen har ju tittar fram och grejer! :)

Alltså jag blir cp på den här jäkla nyårs resan!

Hemma från jobbet, rastat hundarna, hängt tvätt och väntar på att Aki ska komma hem. Vi ska väl igenkligen träna men frågan är om man orkar. Har dessutom rejäl träningsverk.

Whoho! Fick min lönespec fån hotellt! YES! :D Fan, fan faan att jag inte bara kan få en heltid där i stället. För det hade ju varit toppen!

När Aki kommer ska jag nog påminna honom om det gigantiska berger med disk från igår som han lovade att ta hand om, i går.. Mohahahaha! ;O

June Bug

Vad jag älskar den här drinken! Trots det lite halv äckliga namnet. June Bug. Det känns ju, ehh, smarrigt.

Men hur som helst! Har hittils aldrig träffat på en bartender i Sverige som vet vad vad det är i!

Midori

Malibu

Bananlikör

Annanasjucie

Sourmix

= Smaskiga grejer! :D


Jobb

Livet består en stor del av att jobba. Därför är det så viktigt att man verkligen trivs med sitt jobb. Oavsett vad man tjänar.

Jag har mitt jobb, det är rätt så slappt, inte riktigt mitt ultimata dröm jobb då jag inte får ta något större ansvar (jo visst men det är ju inte precis som husfrujobbet.) Men sköna kollegor, ok lön och mestadels roliga arbetuppgifter. Synd bara att lattemaskinen inte är kvar!

Hur som helst. Som ni flesta vet är min dröm att starta mitt eget företag och det här jobbet är perfekt för det! Det är ju ett café/restaurang/bar! Perfa! Det är bara att suga in sig kunskap och kläcka idéer. Redan i dag fick jag en toppen bra!

Oj oj om några år när jag ska starta upp företaget. Vad mycket jobb det kommer att bli! Men vad kul!

Vilken dröm! Att få jobba med sitt allderes egna..



Ny vecka, nytt jobb (typ) nya utmaningar?

Ja det är ju faktist första dagen på mitt "nya" jobb. Känns inte speciellt någonting faktist antagligen eftersom jag har varit anställt där i ett år redan.

Det sa bli skönt ändå att redan känna alla och veta hur det funkar. Nästa vecka kommer min kollega som jag ska jobba med också!

I går åt och och Aki middag med mamma och pappa, sedan gick vi över till bror och Sandra och Lucas! Den lilla krabaten bara ålade sig när man höll i honom, så jag la honom i knät men efter en stund så började han att skjuta i från med fötterna och skrämde halvt skiten ur sin faster! Så då la jag honom i vaggan, min bror sket halvt ner sig och trodde att jag inte stödde hans lilla huvud. Klart att jag gjorde det! Men det är läskigt när de är så dära små! Så ömtågliga. Hehe när han blir lite äldre, vad vi ska busa då! ;)

Men han var bara hungrig en lilla rackaren! Så då fick han käka sedan sova! Världens sötaste lilla kille! Han skrattade när Aki snackade findska med honom också, det skulle jag nog också ha gjort!

Älskar han lilla body med barbapappa på! Söt! :D


RSS 2.0